Drie op de vier volwassenen worden vroeg of later geconfronteerd met rugpijn. Voor sommigen gaat de rugpijn voorbij na enkele dagen, maar voor anderen is dit een probleem van lange duur.

De rol van een ergonomische matras begint meer en meer duidelijk te worden.  Een aangepaste matras zorgt niet enkel voor een hoger comfort, maar zorgt er ook voor dat de ruggenwervel beter kan ontspannen en herstellen.


Terug naar de matras>          Bestel>

Te zacht

Te zacht

Een te zachte matras biedt geen ondersteuning van de rug.

Uw ruggengraat ligt in een knik.

op maat van uw rug

op maat van uw rug

Niet te zacht, en niet te hard. Het traagschuim past zich aan in functie van uw lichaamsgewicht en lichaamsbouw.

Het resultaat : De beste houding voor de ruggengraat.

Te Hard

Te Hard

Een harde matras is niet ideaal voor de rug, en zorgt voor onnodig veel druk op de schouders en heupen.

Leeva: op maat van uw rug


rechte rug

1. Drukverlagende werking

Het traagschuim zorgt voor minder druk op schouders, heupen en gewrichten. Het traagschuim zal immers druk wegnemen bij deze uitstekende lichaamsdelen. Hierdoor is een betere doorbloeding en herstel mogelijk.  

2. Zonder verlies van veerkracht

Het traagschuim werken we af met een extra laag hypo-allergeen latex.

Latex houdt je koel en zorgt voor een hogere veerkracht.  Draaien op de matras gaat hierdoor vlotter dan bij een traditionele traagschuimmatras.

3. Herstel van de tussenwervelschijven

De tussenwervelschijven liggen in de best mogelijke houding (zie de tekening hierboven), en kunnen hierdoor terug vocht opnemen en herstellen. Het resultaat is een anatomisch correcte positie in elke slaaphouding. Een zwaarder persoon zal iets dieper zakken dan een lichter persoon, maar het resultaat voor beide is een correcte slaaphouding.

4. Met 100 dagen proefslapen

Bij medische problemen is het extra belangrijk om de juiste matras te kiezen. Daarom is kopen met proefslapen noodzakelijk. Bij Leeva ontvangt u eerst uw matras, en pas na 100 dagen maakt u uw keuze. Niet tevreden? Gratis retours (naar het goede doel). Meer uitleg over proefslapen kan u hier vinden (Klik hier). 

Het resultaat

Kies een matras die zich continu aan uw slaaphouding aanpast, en uw lichaamsgewicht optimaal kan verdelen. Zonder tegendruk.

Het resultaat: u slaapt beter & dieper. De drukverlagende eigenschappen zorgen voor minder pijn en u staat uitgerust en vol energie op.

Naar de matras

Zal de Leeva matras mijn rugpijn verminderen?Een groot aantal slapers zullen al na enkele nachten een sterke vermindering van lichamelijke klachten ervaren.

Dat is het gevolg van de drukverlagende werking van deze matras. De combinatie latex met traagschuim ondersteunt uw rug en ontlast uw spieren en gewrichten tijdens de nachtrust. We slapen gemiddeld 8 uur per nacht en een goede matras heeft dan ook een rechtstreekse impact op uw gezondheid.

Voor vele chronische aandoeningen, is de Leeva matras een geschikte aanvulling bij het beheersen en verminderen van lichamelijke klachten.

Op basis van onze jaarlijkse enquête, vernemen we dat 9 op de 10 Leeva slapers tevreden zijn van hun keuze. 


Maak uw keuze:

proefslapen uitleg

Deze matras is geschikt bij

Hernia of discushernia: Dankzij de drukverlaging is er minder druk op de zenuwen tijdens het slapen.

Lumbago, ook gekend als lage rugpijn, wordt vaak veroorzaakt door een overbelasting van de rug. Dit komt vaak voor, maar gelukkig verdwijnen de klachten na een aantal dagen. Er is een hoge kans op terugkeer van de lumbago. Hierdoor kan een lumbago overgaan tot een chronische lumbago. De ondersteunende eigenschappen van de Leeva matras zullen uw rug helpen ontlasten.

Artrose: Druk op de aangetaste (facet)gewrichten worden in grote mate weggenomen, waardoor u met minder pijn kan slapen.

Discusbulging: Door de betere slaaphouding als gevolg van de toplaag in traagschuim vermindert de druk op de discus gevoelig. De Leeva matras vermindert de spanningsdruk waarbij de tussenwervelschijf tegen de zenuwwortel drukken.

Fibromyalgie is een niet-gewrichtsgebonden ziekte. Typisch voor fibromyalgie is spierpijn en pijnlijke punten/plaatsen over het lichaam. Bij fibromyalgie is het aan te raden een drukverlagende matras aan te schaffen om zo veel mogelijk druk, en pijn, weg te nemen. Neem in ieder geval geen te harde matras bij fibromyalgie.

Scoliose: Dit is een zijdelingse verkromming van de rug / wervelkolom, waardoor een of twee bochten ontstaan. Een Leeva matras zal deze bestaande kromming niet forceren maar ondersteunen. Hierdoor kunnen de tussenwervelschijven maximaal herstellen en kunnen uw spieren beter ontspannen.

Reuma: De term reuma omvat in de volksmond vele ziekten. Voor een arts is "reuma" de aanduiding voor reumatoïde artritis en artrose (zie hierboven). Een Leeva matras zorgt voor een goede ondersteuning, een rechte ruggengraat, en neemt bijna alle druk weg bij de uitstekende lichaamsdelen (heup en schouders), alsook de gewrichten. Hierdoor kan een reuma-patiënt met gevoelig minder pijn slapen. 

Bestel, & Probeer het gratis proefslapen