Gefeliciteerd met uw aankoop

Zoals bij de meeste dingen, zal een goed onderhoud de levensduur van uw matras aanzienlijk verlengen.  

Hieronder geven we u enkele tips mee.

Slaapkant

De kant met het etiket (zie foto) is de slaapkant.  Zorg er altijd voor dat het etiket, zoals op de foto, boven blijft liggen.  Keer de matras dus niet om!  Deze matras is zo samengesteld, zoals een ziekenhuis matras, dat u die niet hoeft om te keren.

Matras draaien

Het is belangrijk uw matras om de 3 tot 4 maanden eens te draaien van voet naar hoofd en omgekeerd.  

Reden: Het is een natuurlijke gewoonte om altijd op dezelfde plaats te liggen. Door de matras even te draaien, zal u op een ander gedeelte van de matras komen te liggen.  Hierdoor zal uw matras zichzelf herstellen en de levensduur van uw matras verlengen.   

Matrasbeschermer (meer info)

De grootste vijand van iedere matras is vocht en transpiratie.   Gebruik daarom altijd een matrasbeschermer bij uw matras.  Wij raden een "molton" matrasbeschermer aan.  Deze zijn degelijk en kan u wassen op hoge temperaturen.

Absoluut af te raden zijn matrasbeschermers met pvc erin verwerkt.  Deze kunnen immers niet goed ventileren, waardoor het slapen warm zal aanvoelen ongeacht het soort matras.  Het ademend vermogen van een matrasbeschermer is belangrijk voor uw slaapcomfort. 

Positie van het kussen (meer info)

  • Zij-slapers & rugslapers: Zoals u kan zien op de foto legt u het bolle/hoogste deel onderaan ter ondersteuning van uw nek.  
  • Buikslapers : Voor een buikslaper is een plat kussen belangrijk, en daarom legt u best het platte gedeelte onderaan ipv het hoogste gedeelte.

Proefslapen & houdingscorrectie

De eerste nachten is het perfect normaal dat u wat last heeft van bepaalde pijnen.  Deze periode is de houdingscorrectie periode.  

De ervaring toont aan dat het even kan duren eer uw lichaam zich aan een nieuwe matras kan wennen. Een vermoeide rug is niet ongewoon in deze periode. Om een matras een goede kans te geven heeft u minimaal 3 weken nodig om door deze houdingscorrectie periode te komen. 

Net zoals een nieuw paar schoenen, dient u de matras spreekwoordelijk in te lopen.  Voor de ene persoon gaat dit snel, voor de andere persoon kan dit wat langer duren.    

Neem uw tijd, en geniet van uw nieuwe matras!