De meest voorkomende vragen, opmerkingen en bezwaren : 


Algemene vragen:

Ik heb een vraag. Hoe kan ik contact opnemen?

U kan ons bereiken per Email of op het nummer 0800 61 112.

Als ik binnen de periode van het proefslapen producten wil terugsturen, hoe werkt dit?  
 1. U vult het retoursformulier in met de opdracht om de matras op te halen.  
 2. Binnen 3 werkdagen wordt er contact met u opgenomen voor het maken van een afspraak. Zo eenvoudig werkt de procedure. 

Kan ik mijn oude matras meegeven met de chauffeurs? 

 • Jazeker, we nemen graag uw oude matras voor mee.  
 • Deze dienst is enkel mogelijk tijdens de levering van een nieuwe matras en/of schotelbodem.  Dit laat ons toe de kostprijs van de terugname zo laag mogelijk te houden.
 • Zet uw matras klaar op gelijkvloers, en onze chauffeurs zullen deze voor u meenemen.
 • U kan deze dienst selecteren op de bestelpagina.
 
Wat doen jullie met de retours matrassen? 

Dit is een belangrijke vraag en daarom staat deze bovenaan.   Niet alle winkels zijn transparant over hun retours matrassen.

 • Leeva.be probeert voor iedere retours een gepast huis te vinden.   
 • Concreet: We schenken de retours matrassen aan diverse hulporganisaties (jongerenzorg, daklozen, etc.).  Klik hier voor MEER INFO


Waarom kan ik geen hardere of zachtere versie kopen? 

Volgens een Spaans onderzoek bij 313 volwassenen met chronische lage-rugpijn bij liggen en bij het opstaan, hebben patiënten met een middelzachte matras na 90 dagen minder rugpijn wanneer ze in bed lagen.  Deze patienten waren in het algemeen minder beperkt in hun bewegingen dan patiënten die op een harde matras sliepen.  Slapen op een middelzachte matras verminderde ook de rugpijn overdag.

Wat is het maximale gewicht op de Leeva-matras?

De Leeva matras matras is geschikt voor personen met een lichaamsgewicht tot 125 kg. Voor zwaardere personen zijn er ook oplossingen. Stuur ons een bericht bij vragen.

Levensduur ? 

Gezien de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen, mag u zeker rekenen op minimum 10 jaar levensduur.    Let wel op dat uw bedbodem in goede staat is.  Is uw bedbodem ouder dan 10 jaar, dan is het misschien tijd om deze te vervangen? 

Bedrijfsgegevens 

Leeva.be is een onderdeel van Zenda bvba. Met +10 jaar online ervaring en een 100% Belgische firma zijn er geen risico's op vlak van uw garantie en aankoop.  Zenda bvba valt onder de Belgische wetgeving.

Kantoor (geen toonzaal) :
De Munt 5, bus 42
8800 Roeselare

Is deze matras goed voor mijn rug?

Voor de meeste slapers is de Leeva matras een uitstekende aanvulling bij het beheersen van rugpijn en andere lichamelijke klachten zoals spierpijn en gewrichtspijnen.  Klik hier voor meer info.

Waarom is de prijs van een Leeva matras zoveel lager dan andere topmerken?

Leeva.be kiest ervoor  haar matrassen en andere producten uitsluitend online te verkopen. Het geld dat de winkelier normaal gesproken aan u verdient is uw prijsvoordeel. Dat is al meteen een besparing van 60%. Een winkelier heeft immers huur/afbetalingen, verwarming, belasting zoals KI, extra personeel, etc. Dit zijn kosten die men moet doorrekenen en dat is bij ons zelden of niet het geval.

Klassieke reclame, zoals advertenties in magazines of kranten, is duur. Leeva.be beperkt deze uitgaven, en kiest resoluut voor mond-tot-mondreclame. U betaalt dus alleen … uw matras.

 
 

Vaak voorkomende bezwaren:

Ik koop mijn matras in een winkel en zeker niet online.

We begrijpen uw opmerking, maar wijzen toch op enkele voordelen van het internet :

 1. Via het internet weet u wat u koopt. Het staat zwart op wit op de site.  Dat is zelden het geval in een traditionele winkel, waar u kort naar iemand kan luisteren.
 2. Het internet zorgt voor lagere prijzen.  U kan immers eenvoudig vergelijken.  Een website met hoge prijzen zal weinig verkoop realiseren.
 3. Onze productinformatie staat zwart op wit op de site.
 4. U kan 100 dagen lang proefslapen vooraleer uw definitieve keuze te maken. Dat lijkt ons beter dan 15 minuten in een winkel te liggen.

 

Het bezorgen en eventueel weer laten ophalen van mijn bestelling betekent veel gedoe. Ik heb de tijd hier niet voor. 

Door uw matrassen bij Leeva.be te bestellen, bespaart u juist veel tijd:

 • U kiest de datum van levering. Gedaan met het wachten op een telefoontje van de winkel wanneer ze kunnen leveren.
 • Geen voorschot of voorafbetaling.
 • U hoeft geen 6 tot 8 weken te wachten op onze producten. Uw tijd kost immers ook geld. Met TNT en DHL leveren we heel snel.
 • U wint uw zaterdagen terug. Enkele zaterdagen opofferen voor een bezoek aan meerder slaapspeciaalzaken is verleden tijd.
 • Of u nu bij ons of bij een traditionele slaapspeciaalzaak bestelt, voor de uitlevering en eventueel de installatie moet u altijd tijd voorzien. 

Een matras voor iedereen geschikt? Daar heb ik mijn twijfels over.

De drukverlagende Leeva matras vormt zich volledig naar uw lichaam. De toplaag is uitermate comforabel. Slapen is net als zweven, en dit is van toepassing voor iedereen. Lengte, gewicht, geslacht zijn minder belangrijk. Een Leeva matras biedt aan iedereen een optimaal ligcomfort met het proefslapen als extra garantie tegen een mogelijke miskoop. 

De prijzen zijn wel heel aantrekkelijk.  Ik stel me toch vragen bij de kwaliteit. 

De Leeva matras produceren we volgens de strengste Belgische en Europese normen.   We beschikken over de beste certificaten op vlak van veiligheid en kwaliteit.  We leveren ook aan ziekenhuizen en zorgcentra.  Aan de kwaliteit hoeft u dus niet te twijfelen.