Automatisatie

De verschillende matrassenonderdelen worden automatisch versneden en geplaatst op de transportband.

Verlijming

Leeva verlijmt volautomatisch.  Een infrarood licht bepaalt precies waar de lijm terecht zal komen.  Ons doel is een zo fijn mogelijke verlijming van iedere laag.

Verlijming

Leeva verlijmt via de hotmelt techniek.  Hotmelt is een warme verlijming op basis van harsen, de meest mens- en milieuvriendelijke verlijmtechniek.  

De twee belangrijkste voordelen zijn een verlijming zonder solventen en een dunnere lijmlaag (zie foto) voor een hoger ademend vermogen.    

Matrassenhoes

De Belgische industrie in actie: Het naaien van een matrassenhoes zorgt  voor 1 uur arbeid.

Matrassenhoes

De inhoud van de matras is heel belangrijk, maar minstens even belangrijk is een kwaliteitsvolle matrassenhoes.  Mooi gestikt en comfortabel om op te liggen.

Matrassenhoes

Na het afwerken van de matrassenkern, zal men de matrassenhoes bevestigen aan de matras.  Eerst de bovenkant, dan de achterkant en vervolgens de zijkanten.

Klaar voor de afwerking

De matras vertrekt per transportband naar een andere afdeling.

Medische matrassen

Soms is er file op de transportband :)  Hier geven we de medische matrassen voorrang van rechts ...

Laatste afwerking

De matras is aangekomen op de stikafdeling.  Hier naaien we een matrassenboord aan op de matras en dat vraagt ervaring.  Pas na 6 maanden trainen mag een nieuwe stikster deze job uitoefenen. 

Afritsbaar & wasbaar

De Leeva matrassenhoes is afritsbaar en wasbaar.  

Het resultaat

De Leeva matras is het resulaat van moderne productietechnieken in combinatie met Belgisch vakmanschap.

Sommige processen kunnen we automatiseren (vb. snijden van de materialen, verlijmen, de transportband, etc.). Anderzijds is ervaring & vakmanschap heel belangrijk(vb. afwerking van de matrassenhoes, kwaliteitscontroles).    

terug naar de matras